امارات
امارات متحده عربی، کشوری در جوار خلیج فارس است و از مجموعه ۷ شیخ نشین در سال ۱۹۷۱ تشکیل شد. این کشور، در همان سال، استقلال یافت و اعلام موجودیت کرد. ابوظبی، دبی، شارجه، راس الخیمه، فجیره، امالقوین و عجمان هستند که دولت امارات متحده عربی را تشکیل داده اند. این کشور از شرق با عمان و از جنوب با عربستان سعودی مرز زمینی دارد و حتما می دانید که امارات با قطر و ایران هم از طریق آبهای خلیج فارس همسایه است و بخش اعظم این سرزمین را صحرا تشکیل می دهد.
ابوظبی بزرگترین و دبی، دومین شیخ نشین و معروف ترین شهر این کشور است. اکثر جمعیت کشور، در سواحل آن ساکن هستند که، عمدتاً پوشیده از نمکزار می باشد. دو رشته کوه نیز در این کشور وجود دارد. امارات متحده عربی، آب و هوایی گرمسیری دارد که تابستانهای آن داغ و مرطوب و زمستانهایش ملایم است و کمتر در شهرهای آن شاهد بارش برف هستیم و به طور کلی بارندگی در این کشور نادر بوده و اغلب در ماههای زمستان رخ می دهد؛ اما در طول و پایان فصل زمستان، وقوع توفان شن معمول است.
گردشگری فرهنگی در امارات
دبی و شاید سراسر کشور امارارات در دید ما ایرانیان جای مناسبی برای آشنایی با فرهنگ نیست زیرا ایران دارای فرهنگی هزاران ساله است و آشنایی با فرهنگ مردم شهری مانند دبی که تاریخی بسیار کوتاه تر از ایران دارند، زیاد برای هموطنان ما جذاب نیست اما در هر صورت دبی همه ساله میزبان برخی توریست های خارجی نیز می باشد که برای آشنایی با فرهنگ اعراب به امارات سفر می کنند، شما هم اگر از آن دسته افراد هستید، در ادامه چند نکته را برایتان گلچین کرده ایم که دانستن آنها خالی از لطف نیست.
برای بازدیدکنندگان دبی، فرهنگ بعد از خرید در درجه دوم جذابیت قرار دارد.
بیشتر افرادی که با تور دبی و یا به صورت مستقل به این کشور سفر می کنند در کنار سفری جذاب به دنبال یک خرید خوب نیز هستند.
موزه دبی در سال ۱۹۷۱ به منظور نمایش سبک زندگی سنتی در امارات ایجاد شد و شامل عتیقهجات و مصنوعاتی میباشد که از آفریقا و کشورهای آسیایی از طریق تجارت به دبی وارد شده اند.
مناظری از فرهنگ قدیم دبی را می توان از وجود ساختمانهای اطراف نهر که نشانگر یک شهر قدیمی هستند، ملاحظه نمود.
از دیگر جاذبه های فرهنگی دبی می توان به خانه شیخ سعید المکتوم، موزه دبی و منطقه بستکیه و روستای حتا اشاره کرد. تاریخ روستای حتا که در ۱۱۰ کیلومتری جنوبی شهر دبی در قلب کوه هایی به همین اسم و در امتداد رشته کوه حجر می باشد و شامل ۳۰ ساختمان است و قدمتش به دو تا سه هزار سال قبل برمی گردد.
مسجد الشندغه نیز ۲۰۰ سال قدمت دارد و از دیدنی های تاریخی امارات به شمار می آید.
دهکده های غوص (قریة الغوص) و میراثی (قریة التراث) که ماهی گیری و روش یافتن مروارید را به نمایش میگذارند نیز از دیگر جاذبه های تاریخی و جذاب در امارات به شمار می روند.
ابوظبی امارات
پس از دبی مشهورترین شهر امارات ابوظبی است که 972 کیلومتر مربع مساحت دارد. اغلب تصور می کنند که دبی پایتخت کشور امارات است اما چنین نیست و ابوظبی پایتخت این دیار به شمار می رود. در حال حاضر هنوز صنعت نفت مهمترین درآمد این شهر است و به همین خاطر ابوظبی از ثروتمندترین شهرهای امارات به شمار می رود. در امارات نیز می توانید شاهد برج های سربه فلک کشیده و مراکز خرید لوکس و متنوع باشید و خوب است بدانید که ابوظبی نیز حالا در حال پیشرفت با سرعتی سرسام آور است. در ابوظبی می توانید هم شکل مدرن این دیار را ببینید و هم با بازدید از مکان هایی مانند مسجد شیخ زاید با فرهنگ مردم آشنا شوید.
امارات متحده عربی یکی از عجیب ترین کشورهای دنیا است
- مسلمانان در طول ماه رمضان بر فراز بام بلندترین آسمان خراش دبی به نسبت سایر افراد این شهر به مدت دو دقیقه دیرتر افطار می کنند زیرا خورشید در این ارتفاع برای مدت زمان بیشتری قابل مشاهده است.
- در شهر دبی هیچ آدرس و کدپستی وجود ندارد و این موضوع به معنی این است که اداره پست این شهر؛ هیچ مرسوله ای را به هیچ آدرسی تحویل نمیدهد. هر یک از مردم این شهر در اداره پست یک صندوق اختصاصی داشته و باید محموله های خود را در این صندوق ها دریافت کنند.
- حدود یک چهارم از جرثقیل های بزرگ پروژه های ساختمان سازی جهان، در شهر دبی قرار دارد. براساس آمار این رقم در حدود ۳۰ هزار عدد است.
- ابوظبی صاحب بیشتر ساختمان های کرایسلر در منهتن است.
- اگرچه کشور امارات متحده عربی از نظر تولید آلاینده های جوی در جهان شرایط بسیار مناسبی داشته و سومین کشور پاک از این نظر محسوب می شود. اما این کشور همچنین یکی از طرفداران اصلی پروتکل کیوتو و حامی گسترش سوخت های پاک است؛ هر چند که هم اکنون نیز بیشتر صنایع این کشور با گاز فعالیت میکنند.
- در شهر ابوظبی شما می توانید عابربانک هایی را پیدا کنید که به مشتریان شمش طلا میدهند.
- دنیای جزیره ها یا The World Islands یک پروژه در حال اجرا است که در آن مجموعه ای بسیار مشهور و گران قیمت در حال ساخت است که کاملا روی دریا شناور خواهد بود.
- اعراب تنها ۱۳ درصد از ساکنین امارات متحده عربی را تشکیل می دهند. بیشترین ساکنان این کشور اهالی کشورهای جنوب آسیا هستند.
- از بین ۹ میلیون نفر ساکن این کشور؛ تنها یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر شهروند محسوب شده و بقیه آنها را کارگرانی که عمدتا از کشورهای جنوب آسیا با هدف کسب درآمد بیشتر و ساخت آینده ای بهتر برای خود به امارات آمده اند تشکیل می دهد. این موضوع به منزله این حقیقت است که نزدیک به ۹۰ درصد ساکنین این کشور را افراد خارجی تشکیل داده اند.
- ابوظبی موفق به ساخت یک شهر جدید به نام مصدر Masdar City شده است که تمامی انرژی مورد نیاز خود را از طریق خورشید تامین میکند.
- پس از اینکه شهر جوپلین Joplin در ایالت میسوری Missouri آمریکا بر اثر طوفان تورنادو تخریب شد، امارات متحده عربی به هر یک از دانش آموزان این شهر یک لپ تاپ هدیه داد.
- وقتی از شیخ راشد بنیان گذار امارات متحده عربی پرسیده شد که آینده این کشور را چگونه پیش بینی می کنید، وی در پاسخ گفت: «پدربزرگ من با شتر تردد می کرد، پدر من هم از شتر برای رفت و آمد استفاده می کرد اما من سوار بر مرسدس بنز هستم، پسر من لندروور می راند و پسر وی نیز لندروور خواهد راند، اما احتمالا فرزند وی دوباره از شتر استفاده کند!» وی با این عبارات ترس خود را از تمام شدن منابع نفتی که اصلی ترین منبع ثروت کشورش محسوب می شود بیان کرد.
- شهر دبی علی رغم اینکه در صحرا قرار دارد، دارای یک زمین گلف بسیار بزرگ است که تنها آبیاری روزانه آن نیازمند ۴ میلیون گالن آب است.
بازرگانی و امور مالی امارات
امارات متحده عربی یک محیط توانمند و قدرتمند اقتصادی را فراهم میکند که برای فعالیتهای خرد و کلان مناسب است. شرایط پایدار سیاسی و اقتصاد کلان، یک دولت آیندهدار و مورد پذیرش، زیرساختهای همگانی جدید و زیرساختهای فناوری اطلاعات و ارتباطات همگی به جذب بخشهای کمکی بینالمللی برای اقتصاد کشور کمک کردهاند. علاوه بر این موارد، این کشور پیشرفتهای مداوم و قانعکنندهای در محیط نظارتی اقتصادی خود داشتهاست و در سالهای اخیر شفافیت اقتصادی کشور رشد قابل توجهی کردهاست.گروه بانک جهانی این کشور را از نظر شاخص آسانی انجام کسبوکار، در رده ۲۶ جهان قرار دادهاست.
امارات متحده عربی در ردههای برتر چندین شاخص جهانی از جمله شاخص انجام کارهای بازرگانی، شاخص رقابت جهانی جهانی Forum World (WEF)، گزارش شادی جهانی (WHR) و شاخص جهانی نوآوری (GII) قرار دارد. از نظر جوانان عرب (نظرسنجی سال ۲۰۱۸)، امارات متحده عربی وضعیت اقتصادی امنی دارد و برای شروع تجارت کشور خوبی است. با تمام اینها این کشور بر کارگران قوانین سختگیرانهای نیز دارد. برای مثال اگر کارگران خارجی در تظاهرات شرکت کنند و دست از کار بکشند، امکان لغو جواز کار و اخراج آنان وجود دارد.
اقتصاد امارات
در هنگامی که کشورهای سرآمد منطقه درگیر مشکلات فراوان اقتصادی بودند و در ایران به تازگی انقلاب ۱۳۵۷ رخ داده بود، امارات متحده عربی سیستم اقتصادی جدیدی را برای کشور در نظر گرفت. از سال ۱۳۵۷ خورشیدی تا کنون، این کشور با پیگیری طرحهای جدید اقتصادی توانست از کشوری که مردمی قبیلهای و صحرانشین دارد، به یکی از ثروتمندترین کشورها در جهان تبدیل شود. رشد اقتصادی سریع این کشور در میانه راه، دارای مشکلات زودگذر هم بودهاست که با مشارکت بخش بینالمللی مشکلات قدیمی رفع شدهاند. این کشور در سالهایی که غرب دچار مشکلات شدید مالی بود، توانست به میزبان جدید سرمایه و شرکتهای غربی تبدیل شود. به نحوی که هماکنون بسیاری از شرکتهای معتبر جهان، در این کشور بخش مولد اقتصادی (نه صرفاً فروش) دارند.
ساختار اقتصادی این کشور به گونهای طراحی شدهاست که به دولت فشاری برای پایین نگاه داشتن نرخ بیکاری نمیآید. با توجه به جمعیت بومی کشور، امارات متحده از کشورهای بسیاری کارگر، متخصص و کارمند میگیرد که قوانین ویزای کشور برای بسیاری از این افراد سختگیرانه محسوب میشود. امارات متحده عربی دومین اقتصاد بزرگ در شورای همکاری خلیج فارس (پس از عربستان سعودی) است و تولید ناخالص داخلی آن در سال ۲۰۱۸ برابر ۷۳۲٫۸۶۱ بیلیون دلار بودهاست
گردشگری امارات
گردشگری به عنوان یک بخش رشد دهنده اقتصادی برای امارات متحده عربی عمل میکند. شهر دبی به عنوان مقصد برتر گردشگری در خاورمیانه شناخته میشود. تا ۲۰۲۰، دبی همچنین پنجمین مقصد جهانگردی در جهان نیز محسوب شدهاست. دبی به تنهایی بیش از نیمی از سهم از اقتصاد گردشگری امارات را به خود اختصاص دادهاست و ابوظبی و شارجه در ردههای بعدی قرار دارند. دبی در سال ۲۰۱۳، به تنهایی از ۱۰ میلیون گردشگر پذیرایی کرد.
این کشور از دههها پیش، آغاز به ساخت زیرساختهای جدید گردشگری همانند فرودگاه، هتل، منطقههای تجاری و بازرگانی، جاذبههای توریستی و تبلیغات کردهاست. حتی برخی فیلمهای پرفروش جهان نیز در این کشور فیلمبرداری شدهاند و نمادهای گردشگری کشور در این فیلمها دیده میشوند.در ششم ژانویه سال ۲۰۲۰، محمد بن راشد آل مکتوم اعلام کرد که ویزای گردشگری امارات متحده عربی، که پیش تر تا سه ماه معتبر بود، از این تاریخ تا پنج سال میتواند معتبر باشد.
ترابری امارات
ترابری همگانی در امارات متحده عربی با توجه به گسترش حضور گردشگران خارجی در کشور، بسیار مورد توجه بودهاست. فرودگاه بینالمللی دوبی در سال ۲۰۱۴ بیشترین جابهجایی مسافران خارجی را در جهان انجام داد و در دیگر سالها نیز رتبههای بالا را کسب میکند.خطوط ریلی کشور و متروی دبی از نمادهای گسترش ترابری عمومی در کشور محسوب میشوند.بنادر مهم کشور، همانند پورترشید، جبل علی، میناء زاید نیز در حال خدمت به اقتصاد و ترابری کشور هستند.
هواپیمایی اتحاد و هواپیمایی امارات در دهههای گذشته توانستند به شرکتهای شناخته شده بینالمللی تبدیل شوند و با کنار زدن رقبای منطقهای همانند ایرانایر از ایران، به سود و اعتبار بالایی دست یابند.
جغرافیا امارات
محدودهٔ امارات متحدهٔ عربی از شمال و شمالغربی خلیج فارس، از جنوب و جنوبغربی عمان و عربستان سعودی، از سمت غرب به قطر و عربستان سعودی، و از سمت شرق به دریای عمان و عمان محدود میشود.
مساحت این کشور ۸۳٬۶۰۰ کیلومترمربع است که در ردهٔ ۱۱۵ دنیا از نظر پهناوری قرار میگیرد. آبوهوایی بیابانی و سرزمینی هموار دارد که قسمت شرقی آن کوهستانی و سردتر است و تنها ۰٫۷۷ درصد خاک آن قابل کشاورزی است.
واژهٔ «امارات» به معنی شیخنشین یا امیرنشین است. نام امارات متحدهٔ عربی نیز به معنی «شیخنشینهای متحد عربی» است. نامیده شدن این کشور بنام «امارات» از آنجاست که پس از تشکیل اتحادیهٔ هفت امارت امیرنشین تأسیس شدهاست،
شیخنشینهای هفتگانهٔ که دولت امارات متحدهٔ عربی را تشکیل میدهند به شرح زیر است:
- ابوظبی
- دبی
- شارجه
- عجمان
- امالقوین
- رأسالخیمه
- فجیره
بدون دیدگاه