شرایط ایرانیان مقیم کانادا

Conditions of Iranians living in Canada 1

شرایط ایرانیان مقیم کانادا

Conditions of Iranians living in Canada 1

اولین ایرانیان مقیم کانادا در اوایل قرن بیستم وارد کانادا شدند. در دهه های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ تنها ۱۰ تا ۱۰۰ ایرانی در سال به کانادا مهاجرت می کردند. شاخص مهاجرت ایرانیان به کانادا در دهه ۱۹۸۰ و بیشتر از آن در دهه۱۹۹۰، به طور قابل توجهی افزایش یافت و در هر سال چند هزار ایرانی به کانادا می آمدند که این روند تا به امروز نیز ادامه داشته است.

از سال ۱۹۹۱ تا ۱۹۹۵ تعداد ۱۵،۵۳۵ نفر که در ایران متولد شده بودند، به کانادا مهاجرت کردند. از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۰ تعداد ۲۴،۶۵۵ نفر و از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۶ نیز تعداد ۲۷،۶۰۰ نفر که متولد ایران بودند، به کانادا مهاجرت کردند. بعد از سال ۱۳۸۸ (۲۰۰۰ میلادی) مهاجرت ایرانیان به کانادا افزایش چمشگیری یافت.

بر اساس نتایج سرشماری سال ۲۰۱۶ که توسط مرکز آمار کانادا منتشر شد، بیش از ۲۲۵،۰۰۰ کانادایی در خانه های خود به زبان فارسی صحبت می کنند که سهم قابل توجهی از فارسی زبانان کانادا را ایرانی تبارهای این کشور تشکیل می دهند. همچنین بر اساس آمار رسمی منتشر شده توسط مرکز آمار کانادا در سال ۲۰۱۱، تعداد ۱۶۳،۲۹۰ ایرانی در کانادا زندگی می کرده اند که ۸۳،۴۹۵ نفر از این تعداد مرد و ۷۹،۸۰۰ نفر نیز زن بوده اند.

مناطق ایرانی نشین کانادا

تجمع اصلی ایرانیان کانادا را به ترتیب می توان در جنوب استان انتاریو، بریتیش کلمبیا، کبک و آلبرتا یافت. در سال ۲۰۰۱ نسبت ایرانیان مقیم این استان ها به ترتیب %۵۸، %۲۵، %۱۱، %۴ بوده است و تنها %۲ از ایرانیان در سایر استان ها و مناطق کانادا سکونت داشتند.

بر اساس آمار منتشر شده در سال ۲۰۰۱، اکثر ایرانیان به ترتیب در کلانشهرهای تورنتو (%۴۴)، ونکوور (%۲۲)، مونترال (%۱۰)، اتاوا (%۵) و سایر شهرها (%۱۹) ساکن بوده اند.

از سال ۲۰۱۶، در مجموع ۹۷،۱۱۰ ایرانی در منطقه تورنتوی بزرگ، ۴۶،۲۵۵ ایرانی در ونکوور بزرگ و ۲۳،۴۱۰ ایرانی نیز در مونترال زندگی می کنند و سایر ایرانیان نیز در دیگر شهرهای کانادا پراکنده اند.

  • ایرانیان تورنتو

اکثریت قریب به اتفاق ایرانیان تورنتو در حومه شمالی این کلانشهر مانند نورث یورک، ویلودیل، تورن هیل، وان، مارکام، ریچموند هیل، آرورا و نیومارکت زندگی می کنند. پلازای ایرانیان که در محله لیتل پرشیای تورنتو واقع شده است، یکی از مراکز صلی خرید ایرانیان در شمال خیابان یانگ می باشد.

  • ایرانیان ونکوور
  • ایرانیان ونکوور بزرگ عمدتاً در نورث ونکوور، وست ونکوور، برنابی و شهرهای سه گانه یا Tri-Cities (شامل کوکیتلام، پورت کوکیتلام و پورت مودی) سکونت دارند.
  • ایرانیان ساسکاچوان

با توجه به سیاست های مهاجرتی استان ساسکاچوان در سال های اخیر، جمعیت ایرانیان این استان رو به افزایش است. در سال ۲۰۰۷، تعداد ۲۵۰۰ ایرانی، اعم از دانشجو و مقیم، در شهر ساسکاتون سکونت داشتند. با این وجود هنوز بیشتر ایرانیانی که تازه به کانادا مهاجرت می کنند، استان های انتاریو و بریتیش کلمبیا را برای زندگی انتخاب می کنند.

سازمان مهاجرتی و تحصیلی جی اس آی در ونکوور کانادا تا کنون راهگشای ورود هزاران مهاجر و دانشجو خارجی به کانادا بوده است.

روش‌های مهاجرت ایرانیان به کانادا

  • مهاجرت کاری( فدرال)
  • مهاجرت کاری (استان کبک)
  • اسپانسرشیپ خانواده
  • اپلای تحصیلی
  • مهاجرت از طریق ازدواج
  • ویزای استارت ‌آپ
  • خود اشتغالی

مهاجران تازه وارد به کانادا در کدام شهرهای کانادا ساکن شده اند

Methods of immigrating Iranians to Canada

انتاریو بزرگترین مقصد مهاجران در سال گذشته بوده که طبق آمار 45% حجم کل مهاجران را شامل می شود که 2 درصد بیشتر از سال 2018 بوده. بریتیش کلمبیا با 50هزار نفر مهاجر در رتبه دوم قرار گرفت. آلبرتا در رتبه سوم و کبک در رتبه چهارم پذیرش مهاجر قرار گرفت.
بیشترین افزایش مربوط به منیتوبا با 19هزار مهاجر بود که افزایش 24 درصدی نسبت به قبل داشت. سپس ساسکاچوان با پذیرش 16 هزار نفر قرار داشت.
استان های آتلانتیک شامل نوااسکوشیا، نیوبرانزویک و…  با 30درصد رشد هرکدام تقریبا 3000 مهاجر را پذیرفتند. کمترین پذیرش مربوط به استان یوکان با 400 مهاجر بود.


با ما مشاوران ما در ارتباط باشید، ما تا آخر مسیر در کنار شما هستیم

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *